Řecké briami s fetou

Přestože Řekové nijak výrazně neinklinují k vegetariánství,

jejich kuchyně vlastně vegetariánská je – občas obohacená masem.

Briam je ideální pro kohokoliv, kdo má rád zeleninu. A kdo ji rád krájí :-)

  • extra panenský olivový olej Zafrakopoulos
  • 1 x velký lilek
  • 1 x velké cibule
  • 1x velká mrkev
  • 2 x stroužky česneku
  • 4x brambory velké 
  • 2 ks rajčat
  • 3x malé cuketky
  • řecká drcená rajčata s omáčkou
  • sušené oregáno z pohoří Olymp 1 lžíce
  • čerstvá petržel na ozdobení
  • sůl a pepř na dochucení
  • feta exarchos

 

Vše pokrájíme na kostičky, orestujeme na olivovém oleji, přidáme řecká drcená rajčata,

necháme dusit pod pokličkou asi 20-30 minut do změknutí, nebo můžete péct v troubě.

Poté podáváme posypané fetou, ozdobené petrželkou a s pečivem. Kalí orexi :-)

The Greek Ratatouille or 'Briam' Recipe | Abel & Cole

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení