Řecké briami s fetou

Přestože Řekové nijak výrazně neinklinují k vegetariánství,

jejich kuchyně vlastně vegetariánská je – občas obohacená masem.

Briam je ideální pro kohokoliv, kdo má rád zeleninu. A kdo ji rád krájí :-)

  • extra panenský olivový olej Zafrakopoulos
  • 1 x velký lilek
  • 1 x velké cibule
  • 1x velká mrkev
  • 2 x stroužky česneku
  • 4x brambory velké 
  • 2 ks rajčat
  • 3x malé cuketky
  • řecká drcená rajčata s omáčkou
  • sušené oregáno z pohoří Olymp 1 lžíce
  • čerstvá petržel na ozdobení
  • sůl a pepř na dochucení
  • feta exarchos

 

Vše pokrájíme na kostičky, orestujeme na olivovém oleji, přidáme řecká drcená rajčata,

necháme dusit pod pokličkou asi 20-30 minut do změknutí, nebo můžete péct v troubě.

Poté podáváme posypané fetou, ozdobené petrželkou a s pečivem. Kalí orexi :-)

The Greek Ratatouille or 'Briam' Recipe | Abel & Cole