Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Blog a recepty

Aktuality a recepty těch nejlepších řeckých specialit.

26.7. 2019

Řecké citrónové brambory – patátes lemonión

Suroviny: 2 kg brambor, nakrájené na klíny, 4 stroužky česneku, 1/2 šálku extra panenského olivového oleje, 1/3 šálku citronové šťávy, 1 lžíce hořčice nebo balzamikového octa, 1 polévková lžíce sušeného oregána, 1/2 lžíce sušeného tymiánu, 1 polévková lžíce papriky, sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti. Postup přípravy: předehřejte si troubu na 220 ° C a připravte si na plech...

24.5. 2019

Karpouzi Me Feta (vodní meloun a feta)

Připravili jsme pro Vás tento netradiční řecký salát pro letní období, ten kdo miluje fetu, musí ochutnat .-)   Budete potřebovat: vodní meloun na plátky, řeckou fetu nakrájenou na kostičky, lístky čerstvé máty, šťávu z půky limetky, 1 lžička extra virgin olivový olej, dle chtuti balzamiko ocet creama. Může být červená cibule či petrželka, ale nemusí.   Dobrou...

23.5. 2019

Greek Souvlaki – Akis Petretzikis – náš nejoblíbenější řecký kuchař, který nám je inspirací :-)

Souvlaki je kouzlo řecké kuchyně napíchnuté na špíz a opečené na grilu. Skvělá chuť tohoto marinovaného masového špízu vynikne v kombinaci s okurkovým dipem tzatziki a čerstvou lehce ogrilovanou pitou. Tyto tři pokrmy se mohou servírovat zvlášť na talířích nebo dohromady, čímž vzniká oblíbená souvlaki pita – pita plněná masem, plátky rajčat, cibulí a tzaziki. Recept na pravé řecké souvlaki Co potřebujete 0,5 kg vepřového masa krkovice 4 lžíce...

23.5. 2019

Tradiční plněné papriky a rajčata

V Řecku se tomuto jídlu říká JEMISTA, což neznamená nic jiného než slůvko „plněné“.  A neplní se jen papriky a rajčata, ale i lilky a dělají se i s mletým masem, nyní Vám představujeme zeleninové s rýži. Suroviny: ½ kg středně velkých paprik 1 kg rajčat 4 velké cibule nakrájet do mixéru nebo nastrouhat či nasekat, aby byla méně vodnatá, jedna plná...

22.4. 2019

Řecký extra panenský olivový olej Zafrakopoulos, Volos

Tato rodinná fima Zafrakopoulos Ioannis byla založena v roce 1931 panem Dimitrisa Zafrakopoulose v městě Volos, Magnesia, která se dědí z generace na generaci. Později se přenesla na jeho syny, Dimitris a Konstantinos Zafrakopoulos. Ředitelem je dnes Zafrakopoulos Ioannis a společnost je nyní pod oficiálním názvem IOANNIS D. ZAFRAKOPOULOS & CO. V soukromých prostorách o rozloze 1.200 m2 je společnost schopna zpracovat 28.000 kg...

29.3. 2019

POČÁTKY ŘECKÉ KUCHYNĚ

Řecká kuchyně má velkou tradici a prastarý původ. Pro řeckou kuchyni bylo již tehdy typické používání aromatického koření: oregana, máty, bobkového listu i kopru. Říká se, že evropská civilizace začala u stolu ve starověkém Řecku. Pro dokonalou kuchyni a lahodné víno se stalo Řecko domovem bohů a kolébkou naší civilizace. Starověké hostiny Zmínky o velkolepých řeckých hostinách najdeme již v době homérské....

29.3. 2019

Balsamikové octy Papadimitriou

Balzamikové octy jsou čistě přírodní produkty vyrobený výhradně ze slunce sušených hroznů z vinic jižního Peloponésu. Vychází z tradiční řecké receptury pro výrobu sladkého, tmavého octa a neobsahuje žádná umělá barviva ani konzervační látky. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí. V jedné lžíci balzamikového krému je obsaženo pouze 13 kalorií a žádný tuk....