DOVOLENÁ v termínu 19.07.- 07.08.2021, eshop uzavřený. Vaše objednávky vyřídíme až se vrátíme zpět. Děkujeme za pochopení Lucie a Fanis.

Pečená feta s olivami a pečenými rajčaty

Hledáte snadný předkrm? 
Tuto pečenou fetu podávejte s rajčaty a olivami teplou z trouby s opečenými plátky bagety nebo krekry.
8 cherry rajčátka, nebo 8x sušená rajčata
2 lžíce extra panenského olivového oleje Zafrakopoulos
1 čajová lžička sušeného oregana z pohoří Olymp
1 čajová lžička sušeného tymiánu z pohoří Olymp
1 hrst stroužků česneku na plátky
1 čajová lžička bukovo pálivé
1hrst oliv černých i zelených Nikolopoulos
1blok sýru feta Exarchos

Postup: předehřejte troubu na 180 C. Do zapékací misky přidejte rajčata, olivy, oregano, tymián
a koření bukovo pálivé. Dobře promíchejte. Vložte fetu do rajčatové směsi. Olivy a pečená rajčata
rozložte kolem fety. Pokapejte olivovým olejem. Pečeme 20 minut zakryté alobalem či nikoliv.
Po vyndání z trouby můžeme posypat čerstvou petrželkou.

Ihned podávejte s opečeným chlebem nebo oblíbenými krekry. Dobrou chuť, kalí orexi .-)

Baked Feta with Tomatoes and Olives | Last Ingredient