Pravé řecké tzaziki

Tzatziki jsou původem z Řecka, servírují se jako předkrm, případně jako příloha k masovým pokrmům, 
například ke gyrosu nebo souvlaki. Základem pokrmu jsou nastrouhané okurky a řecký jogurt,
k nimž se přidávají další přísady.
Může být také podáváno s pečenými bramborami nebo jako dip pro zeleninu

Suroviny:
300 g pravého řeckého jogurtu 10%, 1 velká okurka, 1/3 stroužků česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 
1/4 svazku kopru, jemně nasekaný, 2 lžíce olivového oleje, pepř a sůl dle chuti.


Postup:
Oloupejte okurku a nastrouhejte na struhadle na sýr pomocí velkých nožů. Vložte do misky. 
Přidejte špetku soli a 1 lžíci bílého vinného octa. Promíchejte a dejte stranou, aby vypustila
tekutinu. Mezitím smíchejte jogurt, 1/3 stroužku česneku (mletého), 2 lžíce bílého vinného octa
a 3 lžíce olivového oleje. Míchejte, dokud se nespojí. Míchejte, dokud není kombinovaný a krémový. Toto je velmi důležité, můžete přes utěrku, stiskněte okurku rukama, aby se uvolnila zbývající
tekutina. Zlikvidujte tekutinu a přidejte okurku do jogurtové směsi. Vmíchejte do směsi. Přidejte
pepř a podle chuti dosolte, dále jemně nasekaný kopr a je hotově. Můžete vychladit do ledničky. Podávejte ke grilovaném masu, zelenině s řeckým chlebem pita! Kalí orexi.

Greek Tzatziki Sauce - House of Nash Eats