Pravé řecké tzaziki

Tzatziki jsou původem z Řecka, servírují se jako předkrm, případně jako příloha k masovým pokrmům, 
například ke gyrosu nebo souvlaki. Základem pokrmu jsou nastrouhané okurky a řecký jogurt,
k nimž se přidávají další přísady.
Může být také podáváno s pečenými bramborami nebo jako dip pro zeleninu

Suroviny:
300 g pravého řeckého jogurtu 10%, 1 velká okurka, 1/3 stroužků česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 
1/4 svazku kopru, jemně nasekaný, 2 lžíce olivového oleje, pepř a sůl dle chuti.


Postup:
Oloupejte okurku a nastrouhejte na struhadle na sýr pomocí velkých nožů. Vložte do misky. 
Přidejte špetku soli a 1 lžíci bílého vinného octa. Promíchejte a dejte stranou, aby vypustila
tekutinu. Mezitím smíchejte jogurt, 1/3 stroužku česneku (mletého), 2 lžíce bílého vinného octa
a 3 lžíce olivového oleje. Míchejte, dokud se nespojí. Míchejte, dokud není kombinovaný a krémový. Toto je velmi důležité, můžete přes utěrku, stiskněte okurku rukama, aby se uvolnila zbývající
tekutina. Zlikvidujte tekutinu a přidejte okurku do jogurtové směsi. Vmíchejte do směsi. Přidejte
pepř a podle chuti dosolte, dále jemně nasekaný kopr a je hotově. Můžete vychladit do ledničky. Podávejte ke grilovaném masu, zelenině s řeckým chlebem pita! Kalí orexi.

Greek Tzatziki Sauce - House of Nash Eats
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení