Řecký plněný lilek s fetou (papoutsaki)

Lilek je čím dál tím více v naší kuchyni oblíbený. Připravovat z něj můžete různé pokrmy. Je ideální na zapékání či grilování. 

Ingredience:

2 velké lilky,
2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

200-300g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
1 střední červená cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku, nasekaného
1 šálek konzervovaných rajčat nakrájených na kostičky bez přidané soli
1 střední červená paprika
½ šálku nasekané čerstvé ploché petrželky
⅓ šálku vypeckovaných oliv Kalamata, nakrájených na čtvrtky

½ šálku rozdrobeného sýra feta
Nakrájený čerstvý kopr a oregano na ozdobu

Postup:

Lilky podélně rozkrojíme na poloviny a řezné plochy dobře posolíme. Necháme asi půl hodiny vypotit. Cibuli nasekáme a opečeme ji na olivovém oleji. Přidáme mleté maso, opečeme ho, osolíme a opepříme. Přidáme sekaná rajčata, protlak, česnek, papriku, černé olivy, osolíme, opepříme. Lilky osušíme a tlakem papírové utěrky se snažíme vymačkat přebytečnou tekutinu. Řezné plochy opečeme na olivovém oleji dozlatova. Necháme mírně zchladnout a pomocí lžíce zatlačíme dužninu dovnitř. aby vznikly "lodičky" k naplnění. Plníme masovou směsí, poklademe plátky rajčátek a posypeme hrubě strouhanou fetou. Vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme v pekáčku s olivovým olejem asi 30 minut. Poté zasypeme čerstvou petrželkou, oregánem.

Melitzanes Papoutsakia Greek Stuffed Eggplant - olivesandfeta

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení