Sladký chléb s pomerančovým džemem

Tento recept je skvělým dárkem pro rodinu, přátele a sousedy a dopřát k šálku kávy ráno nebo 
jako odpolední svačinu.
Je to naprosto neodolatelný a fantastický způsob, jak předvést dráždivou
a citrusovou chuť pomerančové marmelády, tímto dezertem zaručeně překvapíte .-)


Suroviny:
1 1/2 šálku hladké mouky, 1/4 čajové lžičky soli, 3/4 lžičky prášku do pečiva, 2 domácí vejce,
1/2 šálku olivového oleje, máslo na promazání, 3/4 šálku krystalového cukru, 3/4 šálku plnotučného mléka,
3/4 čajové lžičky mandlového extraktu, 3/4 lžičky vanilkového extraktu, 1/2 šálku pomerančového džemu.

Postup: Předehřejte troubu na 180 ° C. Formu na bochníky vymažte trochou změklého másla. Ve velké míse
smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Poté přidejte vejce, rostlinný olej, cukr, mléko a extrakty. Vmíchejte pomerančový džem a dbejte na to, aby byl rovnoměrně rozložen. Nalijte těsto do připravené
formy a pečte chléb na středním roštu po dobu 50 až 60 minut, dokud nebude vnější povrch zlatý
a párátko vložené do středu nebude čisté. Vyklopte bochník na drátěný chladicí stojan a umístěte
bochník pravou stranou nahoru. Bochník potřete ještě trochou marmelády po celém povrchu,
dokud je bochník ještě horký. Před krájením a podáváním nechte chléb vychladnout :-)
 orange marmalade bread

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení