Sladký chléb s pomerančovým džemem

Tento recept je skvělým dárkem pro rodinu, přátele a sousedy a dopřát k šálku kávy ráno nebo 
jako odpolední svačinu.
Je to naprosto neodolatelný a fantastický způsob, jak předvést dráždivou
a citrusovou chuť pomerančové marmelády, tímto dezertem zaručeně překvapíte .-)


Suroviny:
1 1/2 šálku hladké mouky, 1/4 čajové lžičky soli, 3/4 lžičky prášku do pečiva, 2 domácí vejce,
1/2 šálku olivového oleje, máslo na promazání, 3/4 šálku krystalového cukru, 3/4 šálku plnotučného mléka,
3/4 čajové lžičky mandlového extraktu, 3/4 lžičky vanilkového extraktu, 1/2 šálku pomerančového džemu.

Postup: Předehřejte troubu na 180 ° C. Formu na bochníky vymažte trochou změklého másla. Ve velké míse
smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Poté přidejte vejce, rostlinný olej, cukr, mléko a extrakty. Vmíchejte pomerančový džem a dbejte na to, aby byl rovnoměrně rozložen. Nalijte těsto do připravené
formy a pečte chléb na středním roštu po dobu 50 až 60 minut, dokud nebude vnější povrch zlatý
a párátko vložené do středu nebude čisté. Vyklopte bochník na drátěný chladicí stojan a umístěte
bochník pravou stranou nahoru. Bochník potřete ještě trochou marmelády po celém povrchu,
dokud je bochník ještě horký. Před krájením a podáváním nechte chléb vychladnout :-)
 orange marmalade bread