Avgolemono (řecká sváteční polévka)

Tato polévka (někdy také omáčka) se připravuje zejména o svátcích, při troše štěstí na ni narazíte i v ostatních dnech. Základem je kuřecí vývar, který se vaří s rýží a kousky masa, posléze se do něj přidají dvě stěžejní přísady – vejce a citron. Nemusíte čekat na to, až se dostanete do Řecka, zkuste si avgolemono uvařit doma. Pro přípravu patrně nejjednodušší verze této speciality budete potřebovat litr drůbežího vývaru, 50 gramů dlouhozrnné rýže, 3 vejce a 2 citrony. Jedná se o tradiční recept vyrobený v řecké kuchyni. Základní Avgolemono (vývar a citron) lze obměňovat pro další podobné řecké recepty. Podáváme s chlebem. Do polévky lze namáčet kousky chleba. Polévka vydrží v lednici několik dní nebo se dá zamrazit. 

 

Ingredience:
1/3 celého kuřete
½ šálku nevařené bílé rýže
sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
3 velká vejce, rozšlehaná
2 střední citrony, odšťavněné

 

 Obrázek článku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení