Tyto olivy mají úřední název Olea Europea Ceraticarpa a CHOP (chráněné označení původu). Z rodinné farmy Nikolopoulos, Stavros & Katerina Nikolopoulos z Kalamata, Pelopones. Sklizeň probíhá ručně v listopadu až prosinci. Následuje tradiční recept, ve kterém jsou olivy umístěny do solného roztoku, organického olivového oleje a speciálního organického octa a červeného vína. Za 5 měsíců jsou připraveni k pečlivému zabalení do sklenic. Vyznačují se podlouhlým tvarem, lesklou barvou a samozřejmě vynikající chutí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Stavros & Katerina Nikolopoulos. Tato farma se nachází v Diodia Messinia – 30 km západně od Kalamata, v prefektuře Messinia v jižním Řecku, Peloponesu. Zde vyrábí olivový olej v ekologicky certifikovaném olejárně, v extrakci za studena a nefiltrovaný a pěstují černé olivy kalamata. Vášeň, láska a odhodlání jsou jejich zásady, které zajišťují, že vyrábí pouze vysoce kvalitní extra panenský olivový olej, který spojuje tradiční a moderní výrobní metody. Používají pouze organická hnojiva a žádné pesticidy.