Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Kuřecí paličky a dušená cizrna s rajčatovou omáčkou

Ingredience a postup:

1 polévková lžíce olivového oleje, 8 kuřecích paliček s kůží, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 malá cibule, jemně nasekaná, 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce rajčatové pasty, 150 g sušené cizrny, namočené ve vodě přes noc a vařené ve velkorysém množství vody, 50 ml ouzo, ½ šálku kuřecího vývaru nebo 1 kuřecí bujónová kostka zředěná v 1/2 šálku vody, 1 1/2 šálku vody, ¼ šálek čerstvé petrželky, jemně nasekané, citronové plátky, pro podávání.

Předehřejte troubu na 220 ° C. ,vložte kuře do mísy. Potřete olivovým olejem všude a dochuťte solí a pepřem. Zahřejte trochu oleje v pánvi na střední až vysokou teplotu. Kuře na pánvi opečte po dobu asi 5 minut na každé straně. Jakmile pěkně zhnědne, přeneste jej na talíř. Přidejte cibuli a česnek, pečte asi 3 minuty a míchejte, dokud nezměkne, za stálého míchání. Přidejte kuře, dobrou špetku cukru, ouzo a rajčatové omáčky. Vařte za stálého míchání po dobu asi 1 minuty, dokud barva neztmavne. Přidejte cizrnu a kuřecí vývar. Přidejte 1 1/2 šálku vody a nechte mírně zahřát na mírném ohni. Upravte kuře na pánvi tak, aby směřovala k pokožce obličejem nahoru a přeneste pánev do trouby. Pečeme 30 minut.
Až budete mít hotovo, posypte petrželkou, fetou a podávejte s citronovými plátky. . dobrou chuť .-)

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.