Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Pečené řecké fazole s rajčatovou omáčkou

Tyto obří řecké fazole všichni milují. I když se vám může zdát, že je tam hodně olivového oleje, tak to je na tom to nejlepší! Pečené fazole je jeden z klasických řeckých receptů, který se připravuje především jako jeden z předkrmů.

Suroviny:

  • velké řecké fazole 300 g Agrimon,
  • rajčatová omáčka, pyré 500 g Agrimon,
  • extra panenský olivový olej 200 ml,
  • velká červená cibule, nakrájená na jemno 1 ks,
  • bobkový list, mořská,sůl, oregano, česnek,
  • citrónová štáva, petželová nať.

Postup:

  1. Fazole přes noc namočte do studené vody.
  2. Poté vodu slijte, fazole propláchněte a nechte vařit v neosolené vodě s bobkovým listem do změknutí.
  3. Po uvaření fazolí nalijte na pánev 2 lžíce olivového oleje a opečte cibuli a česnek.
  4. Směs přelijte do zapékací mísy, přidejte fazole, zalijte zbývajícím olivovým olejem, rajčatovou omáčkou a vše osolte, posypejte oreganem, pokapejte citronovou šťávou a nakonec promíchejte.
  5. Pečte v troubě asi 2 hodiny při mírné teplotě na 160 °C. Občas při pečení fazole promíchejte.
  6.  Posypejte nasekanou petrželkou a podávejte s pečivem a zapíjejte ouzem, kalí orexi 🙂

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.