Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Řecká frittata s fetou a olivami

Řecká frittata je rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, na které najdete většinu ingrediencí v domácích zásobách. Tato řecká fritta se špenátem (či cuketou), rajčaty, olivami kalamata a sýrem feta funguje jako lehké vegetariánské jídlo k snídani, obědu a večeři, prostě univerzální dobrota! Je to je rychlé, na přípravu nenáročné, pro které najdete většinu ingrediencí v domácích zásobách.

Suroviny:

  • nasekaný čerstvý špenát 1 balení (nebo cuketu najemno)
  • extra panenského olivového oleje Zafrakopoulos 50 g,
  • červená cibule nakrájená na kolečka 1 ks,
  • velká vejce 8 ks,
  • mléko plnotučné 50 ml,
  • sýr feta 200 g,
  • černé olivy kalamata nakrájené 1 hrst,
  • cherry rajčata nakrájené 1 hrst,
  • oregáno a petržel,
  • sůl, pepř.

Postup:

  1. Ve velkém hrnci uveďte do varu lehce osolenou vodu. Pár minut v ní spařte krájený špenát. Nechte špenát okapat a vodu vylijte.
  2. V pánvi na extra panenském olivovém oleji nechte změknout cibuli, potom zvyšte teplotu a přidejte špenát. Vejce a mléko vyšlehejte dohromady, osolte a opepřete. Vaječnou směs vylijte do pánve s cibulí se špenátem (či cuketou). Párkrát zamíchejte a snižte teplotu.
  3. Nasypte na vaječnou směs sýr, olivy, rajčata a zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte, dokud vejce trochu neztuhnou. Vyndejte z pánve, posypte řeckým oregánem a petrželí.

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář