Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Řecké citrónové brambory – patátes lemonión

Suroviny:

2 kg brambor, nakrájené na klíny,
4 stroužky česneku,
1/2 šálku extra panenského olivového oleje,
1/3 šálku citronové šťávy,
1 lžíce hořčice nebo balzamikového octa,
1 polévková lžíce sušeného oregána,
1/2 lžíce sušeného tymiánu,

1 polévková lžíce papriky,
sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti.

Postup přípravy:
předehřejte si troubu na 220 ° C a připravte si na plech pečící papír, nakrájejte si brambory na velké čtvrtiny. Ve velké míse rozšleháme olivový olej s česnekem, citronovou šťávou, hořčicí, oreganem a bazalkou a ochutíme solí a pepřem. Vložte do mísy a poté promíchejte, dokud všechny brambory nejsou rovnoměrně natřeny v citrónově česnekové omáčce. Jakmile je vše smícháno, přeneste brambory na plech a vložte do trouby. Zakryjte alobalem. Pečte po dobu 50 minut, poté odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, dokud nejsou brambory zlatohnědá. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte vychladnout 5-10 minut, posypejte fetou.

Kalí orexi, dobrou chuť.

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.