Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Řecké karbanátky bifteki

Ingredience a postup:

4-5 lžíce olivového oleje (3-4 lžíce + 1 lžíce), 1 cibule, jemně nasekaná a restovaná, 1 stroužky česneku na tenké plátky. Chléb nakrájený na plátky 150 g, nahrubo nasekaný, 1 čajová lžička sušeného oregana, 1 lžička uzené papriky, 50 ml mléka, 500 g mletého hovězího masa, 500 g mletého vepřového masa, strouhaná kůra z 1 citronu, 1 vejce, 1 svatek petrželky, jemně nasekané, 1 svazek máty, pouze listy, jemně nasekané, sůl, pepř.

Pro bramborovou kaši: 1 kilogram brambor, 75 g másla, sůl, pepř.

Předehřejte troubu na 180 ° C. Rozpalte pánev na vysokou teplotu a přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restovanou zeleninu, dokud se pěkně nezkaramelizuje.
Přidejte nakrájený česnek, tymián, až budete připraveni, přeneste jej do kuchyňského robota. Přidejte 3-4 lžíce olivového oleje, nakrájejte chleba a drťte, dokud se chléb nerozpadne. Přidejte oregano, papriku a mléko. Drťte, mixujte, dokud není směs zcela rozmačkána, vsypte do velké mísy. Přidejte mleté ​​hovězí a mleté ​​vepřové maso, citronovou kůru, vejce, jemně nasekanou petrželku a mátu a velkorysé množství soli a pepře. Smíchejte podle druhu rozdrcením směsi mezi prsty, dokud nebudou všechny ingredience úplně smíchány.  Vezměte část masové směsi a tvarujte ji na 6-8 velkých karbanátek. Měly by být mezi 220 g a 250 g. Můžete je libovolně zvětšit, ale pokud je zmenšíte, pečte je méně, aby nevyschly. Položte je na lemovaný plech, který je lemován pergamenovým papírem. Pokapeme je trochou řeckého extra panenského olivového oleje. Pečte 30-40 minut. Až budou upečené, vyjměte z trouby a podávejte s bramborovou kaší.

Podávejte a užívejte si tento úžasný pokrm!

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.