Řecký jogurt je skutečně ten nejlepší jogurt, který Vám udělá nejen dobře v těle, ale také Vám bude chutnat. Výroba řeckého jogurtu se liší technologii výroby. Použije se sice klasické mléko, probiotické kultury a kultury mléčného kvašení, ale řecký jogurt obsahuje specifické kultury. Proto je tak ceněný a proto je jeho cena dražší. Dalším podstatným rozdílem při výrobě řeckého jogurtu je způsob odtékání při filtraci syrovátky. Díky tomu řecký jogurt obsahuje významně méně laktózy. Celkově vzato je řecký jogurt díky speciální technologii výroby hustý, aniž by se to něj musely přidávat další potravinové přísady na zahuštění. Pravý řecký jogurt obsahuje 2 až 3krát více bílkovin. Obsah tuku v pravém řeckém produktu je podobný jako v klasickém smetanovém produktu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.