Řecký červený šafrán bio - 1g

Skladem (3 ks)
Kód: 1311
229 Kč

Šafrán má výraznou chuť, která pochází z chemických sloučenin v něm, jako je pikrokrocin a safranal. Obsahuje také přírodní karotenoidní chemickou sloučeninu, crocin, která dodává šafránu jeho zlatožlutý odstín. Tyto vlastnosti spolu s jeho léčivými vlastnostmi z něj dělají cennou přísadu v mnoha kuchyních po celém světě. Nakonec se používá jako antidepresivum a antikoagulant, pro zlepšení paměti, jako je trávicí a protizánětlivý.

Rostlina Crocus sativus dorůstá do výšky asi 15-20 cm a během každé sezóny, která trvá od října do listopadu, nese levandulové květy. Každá květina obsahuje periant sestávající ze stonku, známého jako „styl“, spojující se třemi „stigmaty“ nebo nitěmi ke zbytku rostliny. Tato oranžově žlutá stigmata spolu se „stylem“ tvoří „šafrán“, který se používá jako koření. Dobrá produkce šafránu vyžaduje chladné suché klima s dobře odvodněnou bohatou úrodnou půdou a zavlažovacími zařízeními nebo dostatečným množstvím srážek. Květiny se obvykle sklízejí v časných ranních hodinách a brzy se jejich stigma oddělí, nechá se uschnout a zabalí se na trh.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení