Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Spanakorizo (špenátová rýže)

Jednoduchý, chutný recept na řeckou rýži, známou také jako spanakorizo patří k dalším typicky řeckým jídlům. Můžete servírovat buď samostatně nebo zkombinovat s masem, vajíčkem i sýry – tedy dle Vaší chutě. V řeckých domácnostech ji rádi připravují s biftékia (kuličkami z mletého masa, cibule a bylinek) nebo také se šťavnatou pečenou krkovičkou. Výborné a zdravé jídlo, které je lehce zvládnutelné pro každou malou i velkou kuchařku 🙂 

Ingredience

2 polévkové lžíce olivového oleje,
½ šálky nakrájené cibule,
1 polévková lžíce česneku,
kúra z jednoho citronu,
½ lžičky mletého kmínu,
0,5 kg baby špenát, hrubě nasekaný,
1 šálek rýže arborio,
2 šálky zeleninového vývaru,
4 polévkové lžíce čerstvého kopru, nasekaného,
½ lžičky soli,
mletý černý pepř,
šťáva z jednoho citronu,

Postup
Zahřejte olivový olej v pánvi na středně vysokou teplotu. Cibuli nakrájejte na jemno. Přidejte česnek a restujte další minutu. Přidejte citronovou kůru, kmín, špenát a zakryjte pánev. Vařte asi 3-5 minuty. Do špenátové směsi vmíchejte rýži, zeleninový vývar, 2 polévkové lžíce kopru, sůl, pepř a promíchejte. Přiveďte k varu. Snižte teplotu, nasaďte víko na pánvi a vařte, dokud nebude rýže měkká (asi 15 až 20 minut – dodržujte pokyny k balení rýže). Před podáváním zamíchejte citronovou šťávu a zbývajícím čerstvý kopr, na talíři poté zakápněte extra panenským olivovým olejem a ozdobne fetou, kalí orexi  :-).

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.