Taramosaláta 200g

není možné zaslat.

Momentálně nedostupné
Kód: 1380
99 Kč

Kdy by z dovolené v Řecku neznal „taramasalata“? Z dálky vypadá jako jahodová pěna a láká k ochutnání. Ale ten, který nemá rád rybí jikry bude asi zklamán. Naneštěstí takových lidí je málo.

Takže co to je ta "TARALASALATA"?

  • Taramas“ znamená jikry a „salata“ salát. Základní surovinou jsou uzené nebo nasolené jikry z mořských ryb. Většinou jde o jikry z tresek. Ve vnitrozemí Řecka sena výrobu taramasalata používají kapří jikry.

 Jak TARAMASALATA použít v kuchyni?

  • Taramosalata se hlavně v Řecku podává jako pomazánka na pečivo nebo jako dip k zelenině. Bývá součástí slavnostního stolu mezedes. Svou tradici a výrobu zažívá hlavně o Velikonocích. Protože je součástí čtyřicetidenního půstu před pravoslavnými Velikonocemi. Hotovou pomazánku taramosalata vložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním umístíme do lednice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení