Doprava zdarma při nákupu nad 1.600 Kč. Použijte kód THEOFANIS2019.

info@originalnireckyobchod.cz | (+420) 775 662 531

Vepřové kotlety (brizoles) s citronem

Brizoles (steaky) v troubě je typické řecké jídlo, snadno se připravuje a je ideální pro servírování s rodinou nebo s hosty.  Tento steak je naprosto dokonalý a úplně se rozsypává na jazyku.

Ingredience:
100 g extra panenského olivového oleje,
2 kostky kuřecího bujónu,
citronová kůra, ze 2-3 citronů,
citronová šťáva, ze 2 – 3 citronů,
1-2 stroužky česneku,
1-2 polévkové lžíce medu,
1,5 kg vepřové steaky, s kostí
6 brambor, středně velké, loupané,
1 lžička oregana,
200 ml vody, horké,
pepř, tymián, oregano.

Postup:

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 ° C. Připravte si marinádu olivový olej, kostky bujónu, citronovou kůru, citronovou šťávu, česnek a med v kuchyňském robotu nebo v třecí misce, dokud se všechny ingredience úplně nesmíchají. Nalijte marinádu do velkého pekáče. Brambory nakrájejte na kousky a přidejte je do pekáče. Připravte si vepřové kotlety, naklepejte na prkénku, na vnější straně centrální kosti vepřových kotlet je obvykle tlustá vrstva tuku. Dobrým tipem, jak se ujistit, že se správně peče, jim dát pěkný tvar, ten se vytvoří svisle směrem k centrální kosti.

Vložte na pekáč spolu s oreganem, tymiánem a pepřem. Dobře promíchejte a ujistěte se, že se tuková strana přímo dotýká pánve po celém okraji, aby se mohla správně vařit a zůstat křupavá. Máte-li dostatek času přikryjte alobalem, nechte je marinovat 12 hodin v lednici. Až budete připraveni péct, přidejte vodu, dobře zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu. Odstraňte alobal, promíchejte a opékejte další půl hodiny až 60 minut, dokud se většina tekutiny nezmění na pěknou citronovou omáčku a vepřové kotlety nejsou zlaté.

Poté, co odkryjete pánev a jakmile jsou vepřové kotlety zlaté, převraťte je na druhou stranu až do zlaté. Až budete připraveni, podávejte citronové vepřové kotlety a brambory s velkým množstvím omáčky. Můžete samozřejmě také tyto kotlety grilovat a podávat s opečenými brambory a tzaziki. Kalí orexi.

Odebírejte naše novinky

Pokud se zaregistrujete k odběru našich novinek, získáte ke každé své objednávce v našem eshopu malý dárek.

Komentáře

Přidat komentář